Sponsoring

Waarom onze vraag naar sponsoring

Ons huidig botenpark voor senioren en junioren heeft een gemiddelde ouderdom van 20 à 25 jaar. De boten zijn niet meer zo stijf en zijn afgeschreven voor selectiewedstrijden en competitie op hoog niveau.  Grote inspanningen worden geleverd om dit botenpark in een zo goed mogelijke conditie te houden.

Onze bekommernis is niet alleen onze boten, ook onze powerzaal vraagt onze aandacht. Door enkel op het water te trainen komen we er al lang niet meer.  Een degelijk uitgeruste powerzaal is een must voor een roeiclub met ambities als deze van ons.  De huidige toestellen voldoen nog net aan de vereisten maar de vervanging van de 30-jaar oude toestellen dringt zich op, ze hebben hun tijd ruimschoots gediend.

De voorbereiding van de sporter naar een groot evenement zoals een EK, WK of OS is voor een roeier een geheel van jarenlange fysische en psychische inspanning.  Gedurende deze periode heeft de sporter nood aan professionele begeleiding (sportpsychologen, diëtisten, kinesisten,…).  Meestal kunnen we rekenen op het BOIC of de Belgische roeibond maar meestal zijn het de ouders die extra bijspringen wat niet altijd evident is.